Installera solpaneler

solceller, Växelriktare  och

batterier

Solceller är ett viktigt steg på vägen mot en mer hållbar framtid. För att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av investeringen behöver solelen som skapas också lagras på rätt sätt. Installera solpaneler med hjälp av oss på Reco El AB!

EnergyHub

Installera solpaneler

Undvik dyra elpriser

Att producera sin egen el med solceller är inte bara hållbart utan minskar mängden inköpt el. Därför finns stora fördelar med att maximera sin egen användning och för att göra det måste elen lagras i batterier.

Effektiv användning

Att köpa elbil är bra för klimatet, men det ökar belastningen på elnätet. Med EnergyHub från Ferroamp kan du minska huvudsäkringen och samtidigt öka belastningen för effektivare och snabbare elbilsladdning.

Grönt avdrag på 50%

Installera Ferroamps EnergyHub tillsammans med din elbilsladdare så kan du söka Grönt avdrag på 50% av arbets- och materialkostnaden eftersom EnergyHub räknas som en del av laddningsinstallationen. 

Högkvalitativa produkter

Läs mer om några produkter vi använder och deras fördelar.

Vertex S Solpanel

Vertex S TSM-DE09R.05 är en avancerad solpanel som når upp till en effekt 425 W.

 

 • Hög vädertålighet. Den klarar upp till 6000 Pa tryck (snö) och 4000 Pa drag (vind).
 • Estetiskt tilltalande design. Extra tunna och nästan osynliga ledningar.
 • Liten storlek, hög effekt. Genererar 425W, en mycket hög verkningsgrad på 21,3% och utmärkt prestanda även i svaga ljusförhållanden.

JA Solar Solpanel

JA Solar JAM54S31 (380-405/MR) är en solcellspanel med “half cell-configuration” vilket bland annat innebär mindre förluster, bättre prestanda vid höga temperaturer och längre livslängd.

 

 • 12 års garanti
 • Endast 0,55% årlig effektdegradering.
 • Omfattande certifiering inom bland annat ISO 9001 (quality managment systems), ISO 14001 (2025 environmental managment systems) och ISO 45001 (Occupational health and safety management).

Huawei Hybrid Inverter

Huawei-SUN2000-10KTL-M1 är en hybridväxelriktare anpassad för villor med solceller och flera integrerade system så som laddbox, batterier, försäljning av el samt stödtjänster.

 

 • Artificiell intelligens. AI-baserade säkerhetssystem för active arcing protection
 • Batterier. Plug & play batteri-interface.
 • Högre utbyte. Upp till 30% mer energi med optimerare.

GoodWe Inverter

GoodWe SDT G2 PLUS+ Series är växelriktare speciellt designade för villor med solceller. Beroende på dina behov går det att välja växelriktare inom effekter från 4 till 20 kW.

 

 • Hög säkerhet. AFCI och SPD failure alarm.
 • Smart kontroll och övervakning. Integration i det smarta hemmet
 • God design. Elegant, kompakt och tyst.

hur fungerar det?

Att producera sin egen el är inte bara hållbart utan minskar även mängden inköpt el. Men att använda sin egenproducerade solel till sin egen förbrukning är en större utmaning än vad många tror. 

Det beror på att vi främst förbrukar el på morgon och kväll medan solelen produceras främst på dagen. Det innebär att vi får sälja tillbaka elen till ett lågt pris under dagen och på morgon och kväll får vi köpa el till ett betydligt högre pris. 

Gör vi inget åt saken så fortsätter vi att vara beroende av det redan överbelastade elnätet trots att vi producerar egen el med solens hjälp. 

Vad är lösningen för mig?

Om du installerar smarta SmartHub från Grid Enforcer som kan styra och lagra din solel och kombinerar det med ett säkert hemmabatteri blir din elförsörjning långsiktigt hållbar.

Med det ROT-liknande årliga Gröna avdraget finns möjlighet att bygga ut systemet över tid. Det gör dig minimalt beroende av elnätet och dess skenande kostnader.

Dessutom kan du undvika att höja din huvudsäkring samtidigt som du optimerar din elbilsladdning. På så sätt maximerar du nyttan med dina solceller!

Vill du veta mer?
Hör av dig här!

Genom att kontakta oss via formuläret nedan godkänner du att RecoEl AB behandlar dina delgivna personuppgifter.